Természet

Glass Resort, Lappföld

Apartman hotel Mikulásfalván

3 perc

Az Északi-sarkkörön járunk, Finnország, Rovaniemi a helyszín. Egy különleges, tervezésében és építésében lappföldi hagyományokon alapuló, ugyanakkor modern üveg apartman hotelt mutatunk most be nektek, ami az erdő közepén, mesés természeti környezetben, a Mikulás falujától alig egy percnyi sétára található. A családi vállalkozás ötlete a család történetéből fakadt. A számi dédszülők rénszarvas tartással foglalkoztak, irántuk és a természet iránti tiszteletből, az örökség megőrzése volt a cél, amikor Lappföld klasszikus “kota” kunyhóinak modern változatát megtervezték. Az iglu típusú szállásépületek egyedülálló szerkezete megegyezik azzal, amit az őslakosok terveztek és használtak, akik nomád rénszarvaspásztor életmódot folytatnak és vándorlásaik során hordozható tipi sátrakban aludtak. Tervezéskor az volt a szándék, hogy a múlt és a jelen találkozzon, a betérő vendégek élvezzék a nordic dizájn varázsát és kényelmét, miközben vizuálisan kapcsolódnak a kinti természethez. Újraértelmezni a hagyományokat, továbbfejleszteni azt a munkát, amit az elődök végeztek, megérteni és tanulni az ősök történetéből, életben tartani a helyi kultúrát.

A szolgáltatás-orientált vállalkozás büszke a meleg és barátságos légkörére és a 24 órás személyes ügyfélszolgálatára. Minden vendéget egyedinek tekintenek, akiknek egyedi prioritásuk van az ott tartózkodásuk során. Őszintén érdeklődnek a vendégeik iránt, szeretnék biztosítani, hogy mindenki átélje a legteljesebb és legkülönlegesebb északi hangulatot. A világ legtisztább levegője már önmagában is pihentető, a környező erdő is nyugalmat ad, emellett számos kényelmi és wellness szolgáltatás is rendelkezésre áll. Minden fűtött ablakú és tetőjű apartmanhoz jár egy szauna és egy forróvizes szabadtéri pezsgőfürdő, ami páratlan élmény, főleg amikor a téli táj felett a sarki fény is láttatja magát az éjszakában. Évente átlag 200 éjjel van erre esélyünk.

A 60 férőhelyes étterem Lappföld autentikus étel kultúrájára összpontosít, kiváló minőségű ételekkel, tiszta ízekkel, a helyi természetből származó, vadon termő alapanyagokkal. Kisebb csoportok számára privát étkezési lehetőséget is biztosítanak, kilátással a sarki fényre. Reggelente bőséges svédasztal várja a vendégeket. Emellett a 44 négyzetméteres, skandináv dizájn márkákkal berendezett luxus apartmanok is tartalmaznak egy felszerelt konyhasarkot.

Rovaniemi „Lappföld fővárosa”, a Mikulás szülővárosa, minden természetszerető ember álom úti célja, tele van élményekkel, az egészen lassú relaxációtól a husky szafarin és rénszarvas szafarin át egészen a leggyorsabb motoros szán túrákig. A Glass Resort recepcióján ezekre a programokra is lehet időpontokat foglalni.

Ha részletesebb információra van szükségetek, keressétek őket itt: glassresort.fi