Természet

Relaxálj norvég tájakkal

A legjobb 4K UHD filmek Norvégiáról

Sokkal többször lenne szükségünk arra, hogy huzamosabb ideig a természetben legyünk, mint ahányszor ezt a valóságban megtehetjük, ezért most néhány relaxációs film segítségével idézzük fel a gyönyörű és pihentető norvég tájakat. Felsorolni nem lehet, mennyiféle lehetőséget találunk Norvégiában a pihenésre, akár aktívan, akár látszólagos semmittevéssel akarjuk eltölteni az időnket. Túrázás gyalog vagy biciklivel, hegymászás, fjordok, gleccserek, buja erdők-völgyek felfedezése és állataik megismerése, kajakozás a tavakon, hajózás a tengeren, gyógyfürdőzés, iszappakolás, masszázs, úszás, szauna, halászat, horgászat...

De hogyan érjük el mindezek jótékony hatásait otthon a négy fal között wellnessezve?

Először is fogadd el, hogy pihenni, relaxálni, meditálni, regenerálódni kell. Egyszerűen a testünknek szüksége van rá, különben kimerül, lemerül, lebetegszik. A relaxálás nem luxus. Azok a percek, amikor lecsendesíted az elmédet (persze előtte a mobilodat), nem hóbort, nem felesleges időpazarlás, és nem valami földöntúli ezoterikus, misztikus, megfoghatatlan izé, amire csak azok képesek, akik hisznek benne. Ha megengeded magadnak a relaxálást, idővel a meditáció is menni fog.

Ha nem szereted ezeket a szavakat, cseréld le őket neked tetszőre. Hívd máshogy azt az állapotot, ami valahol a mély alvás és a gondolatokkal teli pihenés között van, vagy egyszerűen csak ne hívd sehogy. Mindannyian járunk ott, naponta többször is, de csak észrevétlenül, másodpercekre, holott tudatosan addig nyújthatjuk ezt a stresszoldó, felszabadító, nyugodt és csendes fázist, ameddig csak akarjuk. Napi 15 perc relaxálás azért bőven elég, hogy a pozitív biológiai hatásokból profitáljunk. Hogy ellazuljon a test, hogy lelassuljon a vérkeringés, hogy csökkenjen a vérnyomás, hogy erősödjön az immunrendszer, hogy pihenjen az elme, hogy frissen folytassuk utána a napot, sokkal hatékonyabban, sokkal jobb koncentrációval, sokkal nyitottabban arra, hogy megtaláljuk az örömet a mindennapi dolgainkban = elérjük a boldogságot.

"Napi 15 perc csendet találni, miközben minden percünk be van osztva? Hol? Az iskolában, munkahelyen, családdal, tömegközlekedve, dugóban, bevásárlásnál, házimunka közben, feltornyosult feladatokkal, végét se látjuk problémákkal, miközben lopjuk az időt a reggeli kelésnél és csak bedőlünk éjjel az ágyunkba? Hát, sok sikert nekünk." Legtöbbször túlgondoljuk és túltervezzük a magunkra fordított időt, többet stresszelünk azon, hogyan teremtsük meg és hogyan jussunk el arra a mágikus helyre, ahol minden gondunk elszáll, mint amennyit igényel napi 15 percnyi feltöltődés. Hallunk ilyen-olyan módszerekről, technikákról, mind olyan tudományosan és bonyolultan hangzik, miközben nekünk már egy gondolatnyi hely sincs az agyunkban, nemhogy valami újat tanuljunk, amivel majd valahol valamikor jobban érezzük magunkat.

Tudtad, hogy a meditálás valójában azt jelenti, hogy nem csinálsz semmit? De abszolút semmit. Ez azért nem olyan nehéz. Megengedni magadnak, hogy ne csinálj semmit, annál inkább. Megengedni, hogy pihenj, hogy ne attól érezd magad valakinek, hogy folyton csinálsz meg csinálsz meg csinálsz valamit. Hogy folyton gondolkozol meg gondolkozol meg gondolkozol valamin. A meditálás kilégzés-belégzés-kilégzés-belégzés... Ez minden. Ami utána történik, magától történik. Megérteni, hogy nem maradsz le semmiről ezalatt a 15 perc alatt, ez a te dolgod. Sőt, ezek a 15 percek jelentik a kapcsolatot magaddal, ami lássuk be, sokkal fontosabb kapcsolat, mint bárki mással.

A természet, akár képeken is, mindig segít, hogy ellazulj. Akaratlanul megszűnik velük az idő, átveszed a hegyek mozdulatlanságát, a tengerek végtelenségét, a vízesések erejét, érzed az erdők illatát. Helyezkedj el kényelmesen és nézz meg néhány percet az első videóból. Holnap kicsit többet, aztán megint többet, míg végül elég lesz lehunyni a szemedet, hogy magadat előtt lásd ezeket a csodálatos helyeket.

Itt a legjobb 4 nagy méretben is élvezhető relaxációs film kellemes zenékkel a legszebb norvég tájakról

Fotók: Adobe Stock

Címkék

Támogasd az oldalt!