Természet

TRIWA - Svéd karórák óceáni hulladékokból és megsemmisített illegális lőfegyverekből

Itt az ideje a változásnak!

A bejegyzés affiliate linkeket tartalmaz.

A TRIWA márkanév a Transforming the Industry of Watches (Az óraipar átalakítása) rövidítéséből született, ami arra utal, hogy az óra értékét és státuszát valami fontosabb dologra szeretnék felhasználni: óráikkal modern szimbólumokat szeretnének létrehozni, újító gondolkodásukkal korunk fontos kérdéseire szeretnék felhívni a figyelmet.

Mivel itt a nyár, a vízpart és a vízi sportok ideje, ezúttal elsősorban az óceáni hulladékokból készült Time for Oceans kollekciót szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, de mindenképpen nézzetek rá a megsemmisített illegális lőfegyverekből készült Time for Peace karórákra, a napelemmel működő Time for Solar újrahasznosított órákra, és a mentális egészséget támogató Time to Talk órára, ami a hangulatod szerint változtatja a színét.

A stockholmi kreatív stúdiójukban tervezett órakollekció úgy készül, hogy történetével túlmutasson a stíluson és a trendeken. Tisztában vannak vele, hogy óráikkal nem mentik meg a világot, de az innovatív, óceáni hulladékokból és illegális lőfegyverekből származó tartós alapanyagaikkal és a Solar órák napelemes működtetéssel tesznek egy nagy lépést a világ jobbá tételéért. A többféle színben kapható órák hőségben is kényelmesek, minimalista dizájnjuk minden korosztályhoz és alkalomhoz illenek.

Kattints a Summer Sale-re, ahol most 40-60 százalékkal olcsóbban vásárolhatsz TRIWA karórákat, karkötőket és napszemüvegeket is!

Azok a termékek, amik jelenleg nincsenek raktáron, hamarosan visszatérnek.

Ezeknek az óráknak nem a drága alkatrészei adják az értékét, mert azok szó szerint szemétből készülnek. Mégis felbecsülhetetlen az értéke annak a koncepciónak, ami az egész vállalkozás mögött rejlik, ami az északi természet iránti szeretetet alakítja át valami hasznos és iránymutató, bárki által támogatható felé. Évente kb. 14 millió tonna műanyag kerül az óceánba, így nem kérdés, szükségünk van-e ilyen újrahasznosított termékekre. Egyetlen TRIWA órához 2 darab óceánból gyűjtött műanyag szemét palack szükséges.

A környezettudatosságra figyelmeztető órák előállítása minden jóérzésű emberből elismerést vált ki, mert érzékenyen emlékeztetnek a felelősségvállalásra, a gyerekeink és a bolygó jövőjére. Elméletben mindannyian kiállunk a környezetvédelem mellett, gyakorlatban sokkal kevesebben. Egyrészt folyamatosan bővíteni kell az ismereteinket és meg kell változtatni a szokásainkat ahhoz, hogy valóban tegyünk valami érdemlegeset, másrészt hinnünk kell abban, hogy van értelme, összefogva különösen.

A TRIWA az első olyan vállalat, amely megkapta a Doconomy 2030-as tanúsítványát.

Az átláthatóság az első lépése annak a tudatosságnak, amire szükség van a fenntarthatóbb jövő megteremtéséhez. A TRIWA folyamatosan újítja a gyártási módszereit, hogy csökkentse az óráik előállításával járó levegőterhelést. Minden egyes termék karbonlábnyomát kiszámolták annak érdekében, hogy ők maguk és a vásárolóik is megértsék, hogyan befolyásolhatják a bolygó egészségét. A 2030-as kalkulátor az az eszköz, amelyet minden felelős márka használ(hat), hogy kivegye részét a változásból. A számokat itt látjátok, a részleteket itt olvashatjátok.

Ajándékba is küldheted az órát valakinek, akiről tudod, hogy értékelni fogja a szépségét vagy a gyártása mögötti küldetést. Ez esetben rendeléskor az ajándék csomagolást kell választanod, ami mellé rövid üzenetet is küldhetsz, amit a munkatársak kézzel fognak beleírni.

Órák mellett növényi alapú anyagból, tartós cellulóz-acetátból napszemüvegek is készülnek a TRIWA gyárában. A könnyű és időtlen lekerekített unisex modelleken kívül kézzel készített merész formák is. Kattints ide, ha szeretnéd látni őket.


Itt találjátok a TRIWA-t Facebookon és itt Instagramon.

A gyakori kérdésekre itt kaptok válaszokat.

Instrukciókat például arra, hogyan cserélhetitek az órák szíjait.

A szabványos elemmel működő, 2 év garanciával rendelkező óráknak különböző a vízállóság szintje - ezek minden óra számlapján és/vagy tokján láthatók.

Nézzétek meg a Watch Geek véleményét a TRIWA Ocean Diverről:

SUB Ocean Plastic - Deep Blue

  • Case size: 40 mm
  • Case Material: ocean plastic
  • Dial: blue 3D wave texture
  • Strap Width: 20 mm
  • Adjustable Length: 165-220 mm
  • Strap Material: ocean plastic nylon
  • Strap Color: blue
  • Buckle: stainless steel matte silver
  • Movement: quartz, Miyota 2015
  • Water Resistance: 10 ATM

Carbon footprint

Case 1.01 + Strap 0.47 + Battery 0.2 = Total KG CO2e 1.68


IDEJE A BÉKÉNEK - TRIWA karórák megsemmisített illegális lőfegyverekből

Ez a többféle színben elérhető, online exkluzív Humanium Metal karóra amellett, hogy gyönyörű, megsemmisített illegális lőfegyverekből készült, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a fegyverekkel kapcsolatos erőszak problémáira. Az órát az anyag iránti legmélyebb tisztelettel tervezték és fejlesztették, tele szimbolikus utalásokkal magára az okra. Minden eladott óra árából 15 százalékot továbbítanak a konfliktusok sújtotta térségeknek és a fegyveres erőszak áldozatainak. Eddig több mint 100 ezer dollárt tudtak erre a célra adományozni.

TRIWA - Napelemmel működő órák

A napenergiával működő TRIWA Solar karórákat mesterséges és természetes fénnyel is fel lehet tölteni. Teljesen feltöltve hónapokig is képesek működni. A hagyományos és az ökológiailag tudatos óragyártás ötvözésével ez az óra a változás szimbóluma. Nemcsak fenntarthatósági jelképnek készült, hanem a Nap előtti tisztelgésnek is azáltal, hogy napsugárzás ihlette részleteket terveztek egy időtlen sziluettbe.

A TRIWA és a MIND közös órája - A hangulatod szerint változtatja a színét

Minden eladott órából 15 százalék a Mind mentális egészséggel foglalkozó munkáját támogatja. Az óra egyedi hőreaktív számlappal rendelkezik, ami megváltoztatja a színét, hogy tükrözze viselője hangulatát. A hangulati színek (termokromatikus pigmentek) mögött rejlő elmélet szerint a testhőmérséklet a kognitív érzelmekre adott válaszként változik. Az óra nem fog olyasmit mutatni, amit eddig ne tudtál volna magadról. A színek azonban emlékeztetnek arra, hogy időnként rá kell szánni a pillanatot, figyelni kell arra, hogyan érezzük magunkat.

Klasszikus férfi karórákért kattints ide!

Klasszikus (szuper vékony) női karórákért pedig ide!

TRIWA - Óceáni szemétből készült karkötők

Ha nem hordasz órát, de szeretnél részese lenni ennek az újfajta látásmódnak, válaszd az újrahasznosított óceáni műanyag hulladékokból és rozsdamentes acélból készült színes és vízálló karkötőket, amik mindig emlékeztetni fognak az óceánok egészségére.

Ha tetszenek az órák, oszd meg a bejegyzést másokkal is!

Fotók: TRIWA