Látnivalók

Új angol nyelvű műsorok Izlandról

BBC Amazing Hotels, Top Gear, Amazing Spaces, Travel Man, Iceland with Alexander Armstrong

Ha nézitek a brit tévécsatornák műsorait, talán nektek is feltűnt, hogy az ünnepek alatt milyen sokan jelentkeztek izlandi helyszínekről. Mondhatjuk, hogy Izland egyedülálló adottságainak köszönhető a népszerűség, de sajnos ezúttal ebben közrejátszott a Covid is. Izlandon lényegesen könnyebb volt 2021-ben forgatni, mint más országokban, többek között karantén nélkül megúszták a stábok az ottlétet. Nem minden országból látszanak az előzetesek/videók, de cím alapján megtaláljátok őket.

BBC Amazing Hotels: Life Beyond the Lobby - Adventure Hotel, Iceland

Az Insta posztban korábban már bemutatott, külsőleg mindenképpen a világ egyik legszokatlanabbjának számító ION Adventure Hotelt most belülről is megnézhetitek. A "Sexiest Desing" díjat is elnyert luxus és kaland hotel világos és meleg, minden elemében nyugodt, modern, északi stílusú. Személyzete teljesen felkészült a szigeten igénybe vehető szolgáltatások, programok és látnivalók terén, így ha idelátogattok, érdemes megrendelni a kedvező időjárást is és hosszabb ideig maradni. UK-ben élőknek itt érhető el online az izlandi epizód, itt pedig az évad trailere.

Ugyanennek a csapatnak a svéd Icehotelről szóló korábbi műsorát (Series 1: Episode 6) megtaláljátok itt:

BBC Amazing Hotels: Life Beyond the Lobby - Icehotel, Sweden

Top Gear, Series 31: Episode 3, Iceland

A BBC Top Gear sem véletlenül választotta Izlandot a legújabb expedíciójához. Egyszerűen nem volt más nemzetközi lehetőség pandémai idején, ráadásul a három műsorvezető egyike is kénytelen volt az utazást az utolsó pillanatban lemondani Covid miatt. A nehézségek ellenére nagyszerű show készült mesés tájakon, a terepre alkalmatlan brit autókkal, néhány hagyományos izlandi versennyel, és a végső, egy régi vulkán peremét elérő futammal, ahol Stiget kellett legyőzni.

UK-ben élőknek itt érhető el online az izlandi epizód

Amazing Spaces: George's Icelandic Adventure

Évek óta a kedvenc műsorok között George Clarke és Will Hardie különleges épületeket bemutató sorozata. Nem volt váratlan, hogy az izlandi kiadás még a szokásosnál is érdekesebb lett. A legrégebbi viking ősöktől maradt épületektől a vadon legmodernebb lakóházáig, a fa tetejéről lógó szállodai szobától a szabadtéri fürdőzésig, lovaglásig, apró elfház építésig minden van benne. Kaland és csodás dizájn minden percében.

Travel Man: 96 Hours In Iceland

Richard Ayoade után (aki néhány éve Jessica Hynesszal már járt Izlandon) új műsorvezetőként Joe Lycett mutatkozott be. Vendégével, Bill Bailey táncos komikussal Izlandon kezdték a sorozatot egy ünnepi hangulatú nagyon hosszú hétvégével. Megmaradt a műsor egyik legfontosabb eleme, az adatok, árak feltüntetése. Jártak a Hallgrímskirkja templomban, a Sólfar (naputazó, álomhajó) szobornál, kóstolnak izlandi ételeket/italokat (pl. paradicsomsört), megszálltak a 5 million star Bubble Hotelben és még sok minden más.

Iceland with Alexander Armstrong

A Pointless show házigazdája is Izlandot választotta új utazási műsora helyszínéül. A világ legkülönlegesebb tájaival büszkélkedő szigetország az Egyesült Királyságtól alig 3 órányira található, így az Észak-atlanti úti célra felhívni a figyelmet, komoly turisztikai fellendülést ígér. Látott működő vulkánt, bálnákat, fürdött a Blue Lagoonban, meglátogatta a legnagyobb gejzírt, keresett elfeket, járt a pénisz múzeumban, találkozott Eurovíziós legendákkal, élvezte a helyi ételeket és az éjszakai életet Reykjavíkban, vitorlázott, járt a Beer Spaban... majd 1000 mérföldnyi túra után felejthetetlen élményekkel távozott. Izlandot látni kell, többször is! YouTube-on megtaláljátok egyben a három részt (több mint 2 óra) HD-ben.


Borító fotó: Oneinchpunch / Adobe Stock